δημοσιευμένα βιβλία
2012
2012
2009
Αυτή είναι μια σύντομη εκδοχή της ιστοσελίδας στην οποία δίνονται μόνο βιογραφικό και ένα μικρό απόσπασμα ενός λογοτεχνικού έργου του συγγραφέα.

βιογραφία

Ο Μπόζινταρ Μπιέλιτσα Γιάπαν γεννήθηκε στο Νεβέσινιε την Παραμονή των Χριστουγγένων του 1960. Το 1985 πήρε πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού από το Πανεπιστημίο Βελιγραδίου.

Το άλλο του επώνυμο – Γιάπαν (Ιαπωνία) το κληρονόμησε από τον παππού του Τοντόρ, ο οποίος, αν και έμπορος, έλαβε μέρος σε πολλές εξεγέρσεις και πολέμους. Εκείνη την εποχή, όταν το Μαυροβούνιο κήρυξε τον πόλεμο στην Ιαπωνία, βρισκόταν στο Μαυροβούνιο όπου οι πολίτες της γνωρίζοντας τί είδους πολεμιστή είναι, ήταν πεπεισμένοι ότι έφτασε στην Ιαπωνία. Ευτυχώς, ο πόλεμος δεν διεξήχθει, αλλά ούτε και ειρήνη έγινε ποτέ. Ίσως για αυτό το λόγο ο Μπ. Μπιέλιτσα Γιάπαν, εκτός από την αγάπη και σύγχρονα θέματα, συχνά γράφει για πολέμους και φωνάζει για την ειρήνη.
 
Ασχολήθηκε με πολλούς τομείς στην επαγγελματική του καριέρα. Επιπλέον, ασχολήθηκε με τη γραφιστική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το καράτε, με το ροκ (είχε ένα μικρό συγκρότημα) , ήταν ο συντάκτης του φοιτητικού ραδιοφώνου και ντισκ – τζόκεϊ. Επιπρόσθετα με την ορειβασία, το κυνήγι και το ψάρεμα, την κολύμβηση, την κωπηλασία, τις πτήσεις. Μελέτησε τα όπλα (δημοσίευσε πολλά έργα σε αυτόν τον κλάδο), ταξίδεψε κι έκανε λίγη δημοσιογραφία, ακόμα και ζωγραφική ...   Έως σήμερα έχει δημοσιεύσει τέσσερις συλλογές ποιημάτων, Γυμνά συναισθήματα (Εθνικό Βιβλίο 1995), Ο πόλεμος αυτός δεν έχει τέλος (Ο φοιτητής 1997) και Τις φωτιές τις φιλούσαμε (συγγραφική έκδοση 2004) και Η ψυχή σχηματισμένη από χάντρες (Ιντερπρίντ 2012)· δύο βιβλία διηγημάτων Μικρές εξομολογήσεις (BIGZ 2000) και Πτήση  με συνιδιοκτήτη των ονείρων (Φίλιπ Βίσνιτς 2009) και τα μυθιστορήματα Ο πόλεμος και η ανησυχία (Ιντερπρίντ 2005) και Το πραξικόπημα του Δούκα Στέφαν (Φίλιπ Βίσνιτς 2012). Κατατάχθηκε σε μερικές ανθολογίες και συλλογές ποίησης και συντόμων διηγημάτων. Δημοσιεύει, από καιρό σε καιρό, πεζό λόγο και ποίηση στα τοπικά και ξένα περιοδικά. Γράφει επίσης και δράματα.Μένει και δουλεύει στο Βελιγράδι. Παντρεμένος με τρία παιδιά.

ιστορία

επαφή

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στις παρακάτω διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

office@bbjelicajapan.com και bbjelica@inel-beograd.rs

Θα ήταν καλό να το κάνετε στην αγγλική ή σερβική γλώσσα, αλλά και σε κάποια άλλη γλώσσα, ελπίζοντας ότι θα μπορέσω να τη χειριστώ.